Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/opt/a2-optimized/wordpress/Optimizations.php) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/php72/:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.8.9/bin-Q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt) in /data/1/a/1a52a180-cc3a-450f-9c23-aee3ad957b5b/trendoptika-lenti.hu/web/wp-content/plugins/a2-optimized-wp/A2_Optimized_OptionsManager.php on line 19
Milyen típusú multifokális lencsét válasszak? - Trend Optika
 In Blog

Körülbelül 40 éves kor környékén indul el egy folyamat a szemünkben, melynek eredményeként nehézségekkel találkozunk munkánk során. Először csak azt érezzük, nem elég a fény, hogy az olvasnivalóval megbirkózzunk, később elkezdjük egyre távolabb tartani a könyvet, újságot vagy mobiltelefont. Ezt hívják presbiópiának, vagy öregszeműségnek. Azonban nem kell megijedni, hiszen egy multifokális lencsével kiválóan problémamentessé tehető ez az állapot! Mutatjuk hogyan!

A presbiópia csak egy állapot, az új genreációs Varilux multifokális szemüveglencsékkel észre sem vesszük ezt a jelenséget. A szemüveglencsék kialakítása tökéletesen alkalmazkodik életünkhöz, így rendkívül könnyű megtanulni a használatukat.

De mire is képesek a Varilux multifokális szemüveglencsék?

Az alapvető probléma a presbiópiától szenvedő páciensek esetén, hogy közelre nem látnak jól, illetve távolra is szükséges lehet valamennyi dioptria a szemüvegben. A Varilux multifokális szemüveglencsék mindkét fő távolságra biztosítják az éles látást a viselők számára, így könnyedén tudják használni ugyanazt a szemüveget olvasáshoz és távolra tekintéshez. De ami az igazi előnyt biztosítja, az a fokozatmentes átmenet, ennek köszönhetően karnyújtásnyi távolságra is megfelelő képet biztosítanak.

Minden Varilux multifokális szemüveglencse alkalmas:

  • Távolra tekintéshez, az egész nap folyamán
  • Karnyújtásnyi távolságra tekintéshez napi 1-3 órát
  • Olvasáshoz napi 4-5 órát

Miért emeltük ki az időkorlátozást? Igazából nem korlátozás, hanem tapasztalat: huzamosabb ideig tartó közelre tekintés esetén kiegészítő megoldást szoktunk javasolni.

A multifokális lencsék között több típust különböztetünk meg, attól függően, hová szeretné a páciens használni a szemüveget. Ennek az az oka, hogy sokkal jobban szeretik a vásárlók azt a szemüveglencsét, amely optimalizálva van bizonyos távolságokra, mint a “mindenhova jó, de csak korlátozásokkal” típust.

Az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésére:

  • Multifokális munkalencse számítógépes és közeli munkavégzéshez (Varilux Digitime)
  • Multifokális lencse autóvezetéshez (Varilux Road Pilot, Eyedrive)
  • Multifokális lencse sportoláshoz (Varilux Sport)

Kiegészítő ajánlaton érdemes gondolkodni, melyben természetesen nagyon sokat segítünk. Ugyanis határozottan kényelmesebb lesz a munkavégzés/sport, ha annak megfelelő lencsével egészítjük ki szemüveg készletünket. Leginkább ahhoz lehet hasonlítani ezt a helyzetet, mint az autószerelők precíz szerszámai: egy irodai dolgozó számára a szemüveg az egyik legfontosabb munkaeszköze, és ha ez megfelelően a “kezünk alá” dolgozik, akkor a munkavégzés is tökéletes lesz.

Ezért ajánljuk a Varilux 1+1 akciót, melynek keretében Ön Varilux lencséje mellé egy második pár Varilux lencsét kap ajándékba. Ebben a konstrukcióban érdemes a legtöbbet végzett tevékenységéhez illő lencsét választani: el kell dönteni mi a fontos Önnek. Munkavégzés? Napvédelem? Autóvezetés hosszú távon? Sporttevékenység?

Válasszon egy klasszikus kialakítású (minden tevékenységre használható) Varilux szemüveglencsét, és válasszon mellé egy, a tevékenységéhez illeszkedő Varilux vagy Eyedrive szemüveglencsét.

Recommended Posts
Lépj velünk kapcsolatba

Küldj nekünk e-mailt és mihamarabb válaszolunk kérdésedre!